Zondagse ontmoeting met BC de Mijnstreek

Onderstaand verslag hebben we integraal overgenomen van de website van BC de Mijnstreek:

 

Maandag 22 apr 2024 - Anneke Blokzijl

 

Ongeveer een jaar geleden stonden Paul Hinssen en Fred Ermers na de club avond (toen nog in het Leienhoes) buiten een sigaartje te roken……. De heren praatten wat na over de avond, de edele bridge sport, het leven in het algemeen enz. Toen kwam het eureka-moment: we gaan een vriendschappelijke drive organiseren (Fred is lid van beide clubs)! Zo gezegd zo gedaan!
Het bestuur heeft gelijk een activiteitencommissie ingesteld, t.w. Angelique Hinssen, Karin Krawiec en Marjan Specker. Deze vrouwen hebben op onnavolgbare wijze deze drive georganiseerd! Zij verdienen alle lof en waardering daarvoor!  Alles was tot in de puntjes verzorgd! Uiteraard ook
onze dank voor de vrienden/vriendinnen van BC Bronsbeek, ook zij hebben het nodige werk verricht! Bij aankomst stonden alle tafels klaar, ik zag Anneke de Boer de “kastjes” nog een poetsbeurt geven! Rob van den Berg nam plaats achter de
labtop en meer Bronsbekers staken de handen uit de mouwen!
Programma: 11 uur ontvangst met koffie/thee en vlaai, daarna 2 rondjes gebridged.
Vervolgens naar beneden waar wij hebben genoten van een heerlijke lunch, complimenten voor de chef,  voor mevrouw Irene en haar assistent voor de voortreffelijke, vriendelijke bediening (de hele middag door!). Voordat er weer gebridged werd was er een rebuswedstrijd, welke door een Bronsbeekpaar werd gewonnen.
Daarna weer 4 rondjes gespeeld en om 16.00 togen wij wederom naar beneden voor de nazit!  Een heerlijke, muzikale nazit! Live muziek gebracht door Paula en Wim!
Paula heeft een stem, wow, daar kunnen veel “doorgebroken” zangeressen alleen maar jaloers op zijn! Ze heeft een breed repertoire, zingt ook verzoeknummers! Lydia Heuvelmans vroeg om een “bridge nummer” te zingen, op de melodie van “wie ich nog een junkske war”, ze deelde kopieën uit en we konden allemaal uit volle borst mee zingen. Ook konden wij als achtergrond-(nou ja,voorgrond) koor met de andere nummers mee doen!
En er werd gedanst!!! Als je de foto’s op de website ziet, zou je kunnen denken dat het een ladies drive was (zoals gewoonlijk namen de vrouwen het voortouw), maar de mannen volgden toch wel redelijk vlot!
Ik zag van alles op de dansvloer, behalve bridge toppers hebben we ook danstalenten! Oud en jong (hoewel, zolang je bridget ben je niet oud), duidelijk te zien aan de dansers! Ik zag rock&roll, stijldansen, beetje hakken, een variatie
op de Heimlich greep en nog veel meer! Vooral heel veel plezier. We werden een aantal keren getrakteerd op lekkere bitterballen en andere snacks, ook aan de vegetariërs was gedacht!
De prijsuitreiking werd gedaan door Ron van den Berg van BC Bronsbeek. De B-lijn is gewonnen door Simone Koppers en  Marielle Rooke van BC de Mijnstreek! Gefeliciteerd, het zou mij niet verbazen als jullie voor het einde van het jaar in de A spelen!
De A-lijn is gewonnen door Fred Ermers en Frans Franck, BC Bronsbeek en de Mijnstreek! Proficiat mannen!
Ron bedankte Angelique, Marjan en Karin voor hun inzet, zij hebben deze drive mogelijk gemaakt! (Karin was verhinderd).
Rest mij nog te melden (niet onbelangrijk), dat onze voorzitter Paul Hinssen, het openings woord sprak (daar komt mijn info over sigaartjes roken vandaan). Dat, hoewel roken slecht voor de gezondheid is, er toch ook iets “goeds” uit voort gekomen is! Dat de bezetting minimaal was, 20 paren! Dat kan beter! De Brikke Oave is een prima lokatie, op zondag gratis parkeren aan de overkant, Bronsbeek is net zo’n gezellige club als de Mijnstreek, alleen maar leuke mensen!!!
Absoluut voor herhaling vatbaar!

De uitslagen staan hier en de foto’s staan daar

 

Onderstaand vindt u het bridgelied van Lydia Heuvelmans:

 

Melodie: Toen ik nog ’n jungske woar

 

Ik deed laatst in een bridge-toernooi het droombod groot slem sans Toen partner’s kaart op tafel kwam Dacht ik: geen schijn van kans! Maar ‘k sneed drie heren en een vrouw en ook nog klaver negen      En alles zat waarachtig goed. Niets hield me toen nog tegen

 

Tralalalala – tralalalalal (2x)

 

Contract gemaakt, geredoubleerd De kaarten gingen dicht                  Ik kijk mijn partner aan en zie Kritiek op zijn gezicht                               Ik ben verbaasd, geïrriteerd ’t bloed stijgt me naar de kaken            Hij schudt zijn hoofd en zegt: och man Je had een up-slag kunnen maken.

 

Tralalalala – tralalalalal (2x)

 

Dit liedje heeft nog één couplet En dat is de moraal                            Die geldt voor mij en ook voor U Dus voor ons allemaal                       Onthoud eens en voor altijd, dus nimmer meer vergeten                    Al speel je nog zo beresterk:  Je partner kan het beter

 

Tralalalala – tralalalalal (2x)