Bridge-uitje Inkelshoes

 

Even leek het erop, dat Corona opnieuw roet in het eten zou gooien... maar de wil om tóch te gaan én de zekerheid van de bescherming van de dubbele vaccinatie, won het uiteindelijk bij de meeste deelnemende leden van de, overigens begrijpelijke, angst voor besmetting. Toen iedereen vrijdag binnengedruppeld was, werd het weer - als van ouds - stikgezellig. En, omdat er leden bereid waren 's avonds naar Epen heen en weer te rijden om in te vallen bij het bridgen, konden stilzits worden voorkomen en kon er met 20 paren worden gespeeld. 

(Cynthia had een speciaal bridgevestje aangetrokken ♦ ♥ ♠ )                      (Ger zat meteen weer aan de vertrouwde  ronde tafel😊 )

Vrijdagavond om half acht start de eerste drive 20 paren in één lijn, zodanig ingedeeld dat zoveel mogelijk paren van dezelfde speelsterkte elkaar ontmoeten. Een aardig slemmetje op spel 7:

De temperatuur begon aardig op te lopen, enerzijds door de kachel die volop brandde, anderzijds door spellen, die je regelmatig dwongen te kiezen tussen spelen of tegenspelen:

Na 24 spellen werd de stand opgemaakt van de eerste avond;

Een mooie derde plaats voor José Angel & Karin Krawiec (58,52%). Fred Ermers & Jo Frehen worden tweede (59,68%) e n Rikie Huisman & Toon Oude Wolbers zijn de winnaars met 66,47%.

De zaterdag is traditioneel een dag waarop ieder zijnsweegs gaat. Vaals, Margraten, Vijlen, vaak een combinatie van auto en wandelen. Anderen moeten "even naar huis" omdat het alarm afgaat. Weer anderen leren elkaar breien. spelen een spelletje rummikub of zitten een potje te bridgen. 

Na opnieuw een voortreffelijke maaltijd - we komen hier niet voor niks al zoveel jaren - ,  de tweede bridgesessie, waarbij iedereen andere tegenstanders ontmoet dan gisteravond.

Op maar liefst 4 spellen zit er slem in. Dit is er eentje van:

De andere drie zijn in de lage kleuren, wat toch extra lastig te bieden lijkt:

Fred & Jo pakken op deze tweede avond de winst, op de voet gevolgd door Rikie & Toon. Rim & Lieke Hamers worden vanavond derde. Na de bitterballen komt de totaaluitslag:

(Alle details zijn, zoals gebruikelijk, te vinden op de Uitslagensite van de NBB.). 

 

Het was ook dit jaar weer echt gezellig. Ook de "nieuwelingen" zijn uitermate tevreden. Ze voelden zich stuk voor stuk direct door de groep opgenomen en hebben, zoals iedereen, enorm veel plezier gehad. "Voor herhaling vatbaar", zullen we maar zeggen.