Donderdag 9 maart 2023

Een aardige opkomst vanavond (zie foto 😊) 18 paren in de A en 17 in de B, die topintegraal gaan strijden om een plek in de halve finale van de Bekercompetitie en 14 paren met reeds uitgeschakelde spelers, die daar niet om treuren maar goedgemutst een kaartje leggen tegen elkaar.

Op verzoek leg ik hier nog eens uit hoe we tot de spreiding per lijn zijn gekomen. In de eerste ronde nemen we de uitslag van de wintercompetitie. De eerste van de A-lijn wordt ingedeeld in A. De tweede in B en de derde in de C- lijn. De eerste van de B- lijn wordt ingedeeld in de B, de tweede in de C en de derde in de A, De eerste van de C- lijn wordt ingedeeld in de C, de tweede in de A en de derde in de B. De vierde van de A gaat naar de C en de vijfde naar de A en de zesde naar de B. enz enz. Zo wordt iedereen gespreid over alle lijnen. Voor de tweede ronde pakken we de uitslag van de eerste ronde. Nr.1 daarvan gaat naar de A, nummer 2 naar de B, nummer 3 naar de A, nummer 4 naar de B etc etc. De laatste 16 spelen in één lijn, in volgorde van de uitslag, evenals de laatste 8. 

Vanavond zitten er drie slems in de bekerlijnen A en B:

Alleen Ineke Ketelaar & Fred Ermers komen hier in 6.

6  wordt viermaal gevonden. 6 Sa is niet haalbaar.

Alleen Karin Krawiec & Freek Groenewegen bereiken 6 op dit spel.

De uitslag 

Aan één tafel in de B- lijn zijn de eerste 4 spellen met het gidsbriefje van de tegenstander gespeeld en daarna met de eigen kaart. Dat is gecorrigeerd. Deze correctie heeft tot gevolg dat Ron & Rob van den Bergh de winnaars van de avond zijn met 69,41,%. Proficiat! 

De eerste 16 gaan door naar de halve finale. Onder hen (mooi, mooi): Antoinette Ewald & Zef Mengelers

Bekercompetitie:

Zoals gezegd heeft de C- lijn een avondje vrij bridgen.

Ook hier 2 slemmetjes:

Het eerste (?) slem van Marin & Guus!

De uitslag:

Kijk voor alle details op de Uitslagensite.