75         JUBILEUMDRIVE        75

Donderdag 7 oktober

Een feestje moest het worden, en een feestje werd het. 108 leden verdeeld over 4 lijnen. Bridge, afgewisseld met eten en muziek van het huisorkest Paula & Wim. De stemming zit er vanaf het begin goed in. Een glaasje prosecco en een amuse bij het binnentreden van de zaal en een tokkelende Wim Halmans op de gitaar zorgen voor de juiste entourage en een welkomswoordje van de voorzitter en een lekkere carpaccio voor de aftrap van een ronduit gezellige avond.

Fred Ermers wordt nog even in het zonnetje gezet als degene die met zijn cursussen bij uitstek zorgdraagt voor de continuiteit van de vereniging. Voor de overige clubiconen verwijst de voorzitter kortheidshalve naar de feestgids, die vorig jaar tijdens de pandemie is uitgekomen (hier staat ie nog).

Gebridged wordt er ook nog. Een quasi-topintegraal. D.w.z. gespeeld wordt in lijnen op sterkte, maar de scores werden over de gehele zaal berekend. Er zaten ook een paar slems in, zoals deze:

6♠ wordt twee maal geboden en gemaakt en één maal 6

Doris Day's "Che sera" klinkt vanaf het podium en een stoet, aangevoerd door Ron van den Bergh, trekt absurdistische onzin uitkramend door de zaal. Op naar de 80.

Anita & Jack van der Vorst, spelend in de D-lijn, zijn de grote winnaars van vanavond (66,50%). Corrie & Piet Boersma (C- lijn) worden tweede met 62,88%. Uit de B- lijn komt nummer 3: Els & Harrie Deckers (60,06%). Nummer 4 en 5 komen uit de A- lijn en worden ex aequo vierde met 59, 84%. 

De totale uitslag:

Alle details zijn weer te vinden op de Uitslagensite van de NBB.