Donderdag 27 mei

Ze beloven ons eindelijk weer eens een zonnig weekend. Ook lijkt er schot te komen in de versoepelingen. Het zou tijd worden ook. Als je naar de deelname op donderdag kijkt, zou je denken, dat het nú al lekker weer is. Die begint flink terug te lopen. We gaan daarom volgende week maar weer in één lijn spelen. Vandaag hebben we 12 paren in de A- lijn en 12 in de B.  Nu blijkt, dat de groepen te klein zijn om Zwitsers te spelen. Het systeem op Stepbridge komt er dan niet goed meer uit en zo kan het, dat vanavond 2 paren twee keer tegen elkaar spelen. Wat niet zo heel erg is, maar toch niet de bedoeling. 

Toon is wedstrijdleider. Zo af en toe komen er arbitrages voor, die ook voor de overige deelnemers van belang zijn om kennis van te nemen. Zo is een "psyche" een normaal onderdeel van bridge en ook op Stepbridge toegestaan, mits niet te pas en te onpas gedaan. Ook lichte afwijkingen van de systeemkaart worden toegestaan. Zo mag je bv. met slechts 4 punten en twee lage 6-kaarten best wel preëmptief met 3 ruiten openen. 

De eerste slem zit in spel 10:

Helena Werker & Anne Golstein zijn de vorige keer gedegradeerd, maar slaan vanavond onmiddellijk hun slag. Zij zijn de enigen die in 6 komen. 

Op spel 14 zit er volgens de double dummy solver zelfs 7♠ in. Moet je wél alles goed snijden 😊:

Soms zit alles goed en kun je met 3 heren buitenboord nog alle slagen maken.:

De B- lijn wordt vanavond gewonnen, zoals reeds gememoreerd door Helena en Anne. Tweede worden Harry Bos & Piet Franssen. Ook zij maken daarmee duidelijk, dat hun degradatie een vergissing was. Ron van de Bergh & Rud van Es worden hier derde. De eerste plaats in de A- lijn is - opnieuw - voor Enny Bellen & Rob van Wel. Anita & Jack van der Vorst worden tweede en Frans Ausems & Wim Satijn derde.

De einduitslag

Alle uitslagen van de donderdagen van mei vind je hier