Donderdag 24 juni

Als Corona wegblijft, is dit onze laatste clubavond op Stepbridge. Vanaf volgende week spelen we, zowel op dinsdag als op donderdag, weer in de Brikke Oave. Het geeft een beetje gemengd gevoel. Fijn, dat we eindelijk weer live kunnen bridgen. Jammer, dat we straks verder moeten zonder  een aantal mensen, die donderdags op internet meespelen, maar die we op de club niet zullen zien. Zoals Iris, die alweer maanden geleden naar Florida is vertrokken, maar elke week trouw op Stepbridge bij ons aanschuift. En ook alle nieuwe contacten, die we alleen van Stepbridge kennen en waarvan we de meesten nooit in levende lijve hebben ontmoet. Maar de vreugde overheerst: "Eindelijk.... we mogen weer". 

We hebben 22 steppers vanavond. Het record staat op 38 (ook daaraan is te zien, dat het tijd wordt).

Op spel 4 komen 2 paren tot 7:

Keurig uitgeboden via controle - biedingen door Hans en Bert.

Iris, spelend met José Petri, denkt op spel 18: "Het is - letterlijk - nu of nooit  en biedt 6♠...contract! 

Een pessimistische double dummy analyse komt niet verder dan 5:

Op spel 19 een onvervalst slem. Maar liefst 7♣ zit er in, maar dat is moeilijk uit te bieden. 6♠ is eveneens voor het neerleggen. Het is wél zaak er voor te zorgen, dat partner niet past en je op 1 of 2 schoppen blijft zitten. Astrid Brouwers laat er, evenals Rob van Wel, geen gras over groeien en biedt 6♠ uit stand: 

De laatste stepavond wordt, zoals vele voorgaande, gewonnen door Enny Bellen & Rob van Wel. Helena Werker & Anne Golstein worden tweede en Astrid Brouwers & Wil Godderij derde.

De totale uitslag:

De uitslagen van de maand juni staan hier