Donderdag 22 april

Nationale zaaidag is het vandaag. Niet "saai" maar "zaai". We spelen opnieuw in 2 lijnen. Deze keer per lijn wél op zijn Zwitsers, zodat tijdens het spelen de tussenstand zichtbaar is. Dezelfde spellen in A- en B- lijn. Aan het eind van de avond is er een uitslag per lijn. De uitslag per spel, die Stepbridge rapporteert, is topintegraal. In de frequentiestaten worden de resultaten over beide lijnen getoond. De reden daarvan is volgens Stepbridge dat op die manier spelers óók bij kleine lijnen voldoende vergelijkingsmateriaal hebben. Dankzij Rinus Horst en Rikie hebben we geen stilzit en een even aantal in beide lijnen.

Dat het niet saai is vanavond, moge blijken uit bijvoorbeeld spel 11:

6♥ en 6♠  zit erin. Het wordt niet geboden. Wél mogen heel wat paren 5 spelen. Als slem wél wordt geboden, is 7 nog een goed uitneembod. 

Op spel 17 wordt 6SA gemaakt. Alleen met  A als uitkomst is dit mogelijk. Ach ja, soms moet je wat geluk hebben....

John Erven & Jo Frehen bieden als enigen deze mooie 6♠: 

De oneffenheden van de eerste avond in lijnen spelen zijn er nu wel uit. Dit weekend worden de meningen gepeild of we hiermee zullen doorgaan. We willen dan ook promotie en degradatie toepassen.

De B- lijn is een mooie overwinning voor José Angel & Paula Hennen. Wil Godderij & Astrid Brouwers pakken de tweede plek en het invallerspaar Rinus Horst & Rikie Huisman de derde. De A- lijn wordt opnieuw door Enny Bellen & Rob van Wel gewonnen met als tweede Frans Ausems & Mathieu Crombag. Anneke de Boer & Henriëtte Pagen worden hier derde.

 

De gehele einduitslag (klik op een naam en je krijgt alle details).

De stand voor de paren april vind je hier.