Donderdag 18 november

Op "dringend advies" van de BridgeBond drie weken geen fysiek bridgen. Het is de eerste keer, dat ze zich duidelijk uitspreken, dus wie zijn wij om dat in de wind te slaan. Wél jammer is, dat dat precies aansluit op een vrijwillige periode van onthouding op initiatief van de club zelf. We wijken "dus" maar uit naar Stepbridge. Ook op dinsdag vooralsnog.

Vanavond hebben we 20 paren. We spelen in één lijn op zijn Zwitsers. Dat wil zeggen dat na iedere ronde een tussenstand wordt opgemaakt. Dat gebeurt supersnel zonder dat je het merkt. Op basis van die tussenstand wordt de nieuwe ronde ingedeeld, zodanig dat de nummer 1 van dat moment gaat spelen tegen de nummer 2. Zij spelen aan tafel 1. Aan tafel 2 spelen de nummers 3 tegen 4 enzovoorts. iedereen kan dus uit het tafelnummer afleiden waar men in de tussenstand staat.

Bij het Zwitserse systeem speel je dus steeds tegen tegenstanders die vlak bij je in het tussenklassement van die avond staan. De bedoeling daarvan is, dat je vrijwel de hele sessie tegenstanders ontmoet van gelijkwaardig niveau. Dat werkt uiteraard het beste bij een groot aantal deelnemers.

Eén slemmetje wordt gemaakt. "Wie het niet biedt, kan het ook niet maken", is een waarheid als een koe:

Op spel 15 kun je 13 slagen maken. Kennelijk is het slem moeilijk uit te bieden:

Enny Bellen & Rob van Wel zijn de duidelijke winnaars met nagenoeg 70%. Anita & Jack van der Vorst pakken een mooie tweede plek met 60,42% en Tiny Leers & Eddy Kersemakers een eveneens zeer verdienstelijke 3e plaats (58,80%).

De gehele uitslag:

Voor alle details, klik je op een naam of op deze link: StepBridge Portaal