Donderdag 12 mei

Vóór dat er gekaart kan worden, zet de voorzitter een aantal leden in het zonnetje, die een mijlpaal in hun bridge-leven hebben bereikt en daarvoor een speldje hebben verdiend. Zo hebben Anita & Jack van der Vorst 500 meesterpunten vergaard en mogen zich nu "clubmeester" noemen. Anneke de Boer & Rietje Zenden hebben er intussen meer dan 5000 verzameld en zijn daarmee "regionaal meester" geworden. Wim Satijn, tenslotte, sprokkelde al 15.000 meesterpunten bij elkaar en hem mag u in het vervolg aanspreken met "bondsmeester".

Vanavond gaat de Voorjaarscompetitie van start. Uitgangspunt voor de indeling is de uitslag van de Najaarscompetitie 2021, maar ook bij ons heeft Corona sporen nagelaten. De D- lijn wordt te dun om een een leuke competitie te kunnen doen. Daarom zijn C- en de D- lijn samengevoegd. Om groepen van vergelijkbare grootte te krijgen zijn daarnaast de promoties van de laatste competitie wél doorgevoerd, maar de degradaties niet. 

Slem op 3 spellen. Dit is er één van:

Op Spel 20 zit er 6 in. Wat dan moet worden uitgenomen met 6♠:

Gelegenheidskoppel Fred Ermers & Martin Diekema zegevieren in de A- lijn met 63,33%. Frans Ausems & Wim Satijn worden tweede met 56,25% en Mathilde Jasker & Ton Koster derde (55,42%.

Ook in de B- lijn gaat de overwinning naar een gelegenheidsduo: Astrid Brouwers & Wil Godderij worden hier eerste met 63,42%. Francie Gerrits & Rietje Zenden worden kort daarachter tweede met 63,17% en Jan Kicken & Roel Koops derde (55,83%).

Ans & Dré Adams winnen, met 59,20%, de C- lijn. Jan van Kessel & Dick Pol zijn het nog niet verleerd en worden tweede met 57,92%. De derde plek is hier voor Anny & Nick Hoenen met 55,14%.

De totale uitslag:

Alle details staan weer op de Uitslagensite.