Bridge lessen

 

Helaas voorlopig geen lessen meer i.v.m. corona

                        

Nu het openbaar leven enigszins op gang is gekomen, is het weer mogelijk om met bridge te beginnen of te toetsen of de aanwezige kennis van het spel nog up-to-date is.

Voor mensen die nog nooit gebridged hebben, biedt de club een bridgecursus voor beginners aan. Deze wordt gegeven op de dinsdagmorgen van half 10 tot 12 uur in de Brikke Oave. Hierbij gebruikt Fred Ermers, onze gediplomeerde bridgedocent,  de nieuwste methode van de Nederlandse Bridge Bond,  “Start met bridge” deel 1 geschreven door Jacques Barendregt en Koos Vrieze, twee coryfeeën uit de Nederlandse bridgewereld. We starten de beginnerscursus op dinsdag 28 september.

 

Daarnaast start op woensdag 29 september a.s. een ”opfriscursus” . Hierbij komt geen nieuwe stof aan de orde, maar thema’s waar de meeste cursisten moeite mee hebben, krijgen hier extra aandacht. Want herhalen, herhalen en nogmaals herhalen van de stof is noodzakelijk om hem onder de knie te krijgen.
Enkele thema’s zijn:
 Snijden, wanneer wel en wanneer niet en op welke manier
 Afspelen van Sans Atout-contracten
 Speelplan bij troefcontracten
 Uitkomen en signaleren
 De vierde kleur
Verder kunnen we spellen die men gespeeld heeft en waarbij men moeilijkheden ondervond bij het bieden en/of afspelen bespreken en analyseren.
Deze  lessen worden gegeven op woensdagmiddag van 2 uur tot half 5 in de Brikke Oave.

Beide cursussen bestaan uit 12 lessen.

Heeft u interesse om een cursus te volgen en wilt u meer informatie, dan kunt u zich aanmelden , liefst per email bij fredermers@gmail.com  o.v.v. naam en telefoonnummer of per telefoon op 0636147312.